Description
Wie beweert dat je voor heerlijke pizza’s een groot, professioneel en duur toestel nodig hebt, heeft het mis. Met dit compacte tafelmodel wordt pizza’s bakken opeens heel toegankelijk. Dankzij zijn formaat past hij overal: mee aan tafel, op de bank of gewoon op de grond – met open of ingeklapte pootjes (10 cm H).
Het concept is bijzonder eenvoudig: een goed geïsoleerde koepel (wolvulling) die met de brandstof van jouw keuze in slechts 10 minuten heet (500°C) is gestookt. Bakken doe je voornamelijk op pellets, maar hout, kolen of briketten kunnen ook gebruikt worden. De temperatuur kan je heel makkelijk opvolgen via de geïntegreerde thermometer op de bovenzijde van het toestel.
De pizzasteen van 33 x 33 cm met een dikte van 15 mm is gemaakt van cordieriet, een steensoort die heel snel de warmte opneemt, gelijkmatig verdeelt en ook nog eens lang vasthoudt. In slechts 5 minuten is de pizza klaar!
De brandstof bijvullen doe je via de vulschacht die zich aan de achterzijde van het toestel bevindt. De assen kan je achteraf eenvoudig verwijderen met behulp van de aslade. De meegeleverde schouw (Ø 80 mm – 53 cm H) zorgt ervoor dat je gezelschap niet in de rook hoeft te zitten en dankzij de regenkap geeft het ook niet als het plots zou beginnen regenen.
De optionele pizzaspatel is helemaal op maat van de Pizzaiolo gemaakt: het handvat is voldoende lang om je pizza’s op een veilige manier in en uit de oven te halen.